Şeful Consiliului Judeţean Argeş: Nu vreau să ajungem să dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă

Argeş este primul judeţ din România în care s-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţile deschise. Şeful Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a transmis locuitorilor care contestă măsura faptul că judeţul a ajuns într-o situaţia dramatică după creşterea numărului de cazuri.

Conform datelor INSP, Arges este unul dintre cele patru judeţe din România unde s-au înregistrat  37,4% din totalul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus din România. Comitetul Județean pentru situații de Urgență a decis marți că este obligatorie purtarea măștii și în spațiile deschise.

„Îi înțeleg pe cei care spun că masca provoacă un disconfort, dar o să îi rog pe aceștia să vizualizeze, doar pentru câteva clipe, imaginea a ceea ce se întâmplă în spitalele din județ în acest moment, unde se dă permanent o luptă contracronometru pentru viață și pentru fiecare respirație. Faptul că am fost nevoiți să solicităm una dintre cele cinci unități de terapie intensivă mobilă cu 12 paturi ale DSU arată clar situația dramatică în care se află județul nostru. Creșterea accelerată a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 a dus la ocuparea în totalitate a numărului de paturi de terapie intensivă și trebuia să creștem capacitatea pentru a putea îngriji bolnavii critici. Nu vreau să ajungem să ne dorim un mort în ATI ca să îi ia locul un om drag nouă”, este mesajul transmis miercuri de șeful Consiliului Județean, Dan Manu.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie, atât în spaţiile închise, cât şi în spaţiile deschise, pentru grupuri mai mari de două persoane care nu locuiesc la aceeaşi adresă. Masca trebuie purtată de toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani.

De asemenea, programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22,00 de luni până vineri şi ora 23,00 în zilele de sâmbătă şi duminică, administratorii spaţiilor în care se desfăşoară aceste activităţi asigurând monitorizarea permanentă a respectării măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Administratorii societăţilor comerciale care organizează evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea) trebuie să reducă desfăşurarea evenimentului până la ora 22,00 de luni până vineri şi ora 23,00 în zilele de sâmbătă şi duminică. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacţiunile fizice de tip joc sau dans, atunci când nu se poate păstra distanţa fizică.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here