Vâlcea, al treilea judeţ în care masca va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate. Unde trebuie purtate şi mănuşi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a decis, miercuri, că purtarea măştii de protecţie va deveni obligatorie şi în spaţiile aglomerate din tot judeţul. 

La solicitarea prefectului Tiberiu Costea, membrii CJSU Vâlcea au adoptat o serie de noi măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2) în județ, în condițiile creșterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv în ultimele săptămâni.

“În ultimele zile a fost o explozie a numărului de persoane depistate pozitiv pe raza judeţului Vâlcea în câteva centre, dar şi intracomunitar. Asta ne-a determinat să nu stăm prea mult pe gânduri şi să luăm această măsură pentru a putea ţine sub control cât de cât răspândirea noului coronavirus.

Toate persoanele din judeţul Vâlcea, inclusiv cele aflate în tranzit, sunt obligate să poarte mască de protecţie în spaţiile deschise aglomerate unde nu se poate asigura o distanţare socială”, a declarat Tiberiu Costea, prefectul judeţului Vâlcea, în direct, la România TV.

Astfel, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din tot județul, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, piețe agro-alimentare, ștranduri, piscine, gări, autogări, stații de transport în comun etc. De asemenea, în spațiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse și mărfuri este obligatorie și purtarea mănușilor de protecție.

“În spaţiile deschise aglomerate în care se manipulează produse şi mărfuri se vor purta inclusiv mănuşi de protecţie. Se poartă mai rar mănuşile, dar punând mâna mai multe persoane pe marfă, riscul de răspândire a SARS-COV-2 este mult mai mare”, a afirmat prefectul judeţului Vâlcea.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here