Temperaturi de peste 40 de grade. Val de aer canicular în următoarele zile

Canicula pune stăpânire pe România. Miercuri după-amiază, temperatura resimţită era de 40 de grade în mai multe zone din Moldova, Dobrogea, Muntenia şi Oltenia. Caldură mare este şi în Banat şi Crişana. Meteorologii anunţă că şi în următoarele zile căldura va persista.

Temperaturi de 40 de grade se înregistrau miercuri la Brăila, Galaţi, Hârşova, la Adjud, Videle, Roşiori de Vede, Bechet, Băileşti şi Calafat.

Joi, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33…35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.

În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa peste 37…38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here