Mai puține ore la școală din toamnă. Ministerul Educației schimbă planul-cadru, în contextul pandemiei

Elevii din învățământul primar vor avea mai puține ore la școală din toamnă, potrivit planului-cadru la care lucrează în prezent specialiștii din Ministerul Educației. 

Copiii care pe 14 septembrie 2020 intră în clasa pregătitoare vor face cu o oră mai puțin pe săptămână, față de colegii lor din generațiile trecute. Rămân doar 18 ore obligatoriu pe săptămână, la care se poate adăuga un opțional. Ora tăiată este de la materia Dezvoltare personală, care în final va rămâne cu 1 oră pe săptămână.

Potrivit proiectului de plan-cadru pentru învățământul primar, document obținut de Edupedu.ro, la clasa I dispare o oră de Limba română – pe care o regăsim în plus la clasa a III-a -, rămânând un total de 6 ore de Limba română pe săptămână de Română la clasa I și tot 6 și la clasa a III-a.

Dispar ore din aria “Educație fizică, sport și sănătate” și este eliminată disciplina “Joc și mișcare”. Concret, de la materia “Muzică și mișcare” este tăiată o oră pe săptămână la clasa a II-a, rămânând o oră pe săptămână (de la 2).

Odată cu tăierea materiei “Joc și mișcare”, dispare și ora alocată pe săptămână acestei discipline în clasele a III-a și a IV-a. La disciplina “Arte vizuale și abilități practice” este tăiată o oră pe săptămână la clasa a III-a.

Patru scenarii pentru revenirea la școală a elevilor

Ministerul Sănătății a propus marți patru scenarii pentru revenirea elevilor la școală, în anul școlar 2020-2021, începând cu 14 septembrie.

Potrivit documentului emis de Ministerul Sănătății, Inspectoratele școlare Județene, DSP-urile și conducerea școlii vor fi entitățile care vor decide ce scenariu să aplice, o schimbare majoră față de propunerile inițiale referitoare la decizia unică de la centru. Documentul urmează a fi dezbătut în cadrul Ministerului Educației.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here