Olt: Echipe mixte de control pentru verificarea măsurilor anti-COVID. S-au aplicat amenzi usturătoare

În urma verificărilor făcute, ieri, la nivelul județului au fost aplicate zeci de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea sancțiunilor depășind suma de 9.000 de lei.

La activitățile de control au participat 230 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și ai Direcției de Sănătate Publică Olt.

„În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse in vederea prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

Astfel, la nivelul județului Olt, au fost executate 9 acțiuni punctuale și au fost verificate 165 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Au fost legitimate aproximativ 400 de persoane și verificate 47 de mijloace de transport în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 9.200 de lei,

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.
 
Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială”, spune reprezentatul IPJ Olt.

TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care se pot sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here