Olt: Aproape 60% promovabilitate la concursul pentru ocuparea unui post în învățământul preuniversitar. O lucrare, anulată

Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul titularizare.edu.ro rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2020 (înainte de înregistrarea contestațiilor).

Procentul notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este
de 44,27%;

Trei candidați au obținut nota 10, iar 217 candidați au obținut note între 7 și 9,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din
învățământul preuniversitar s-au prezentat 432 candidați din totalul de 497 de candidați
înscriși.

În centrele de evaluare au fost notate 376 de lucrări, întrucât: 55 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile
metodologiei, niciun candidat nu a fost eliminat, iar lucrarea unui candidat a fost anulată din motive legate de nerespectarea metodologiei. Candidații eliminați pentru fraudă sau
tentativă de fraudă nu vor fi repartizați pe posturi didactice în anul școlar 2020-2021.

Din promoția curentă, 50 % dintre candidați au obținut note peste 7.

Contestațiile pot fi depuse la sediile inspectoratelor școlare județene sau transmise prin
mijloace electronice în zilele de 4 august, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 11 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5(cinci).

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 12 – 14 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here