Încă trei străzi din Slatina vor fi modernizate. Peste patru milioane de lei vor fi cheltuite pentru realizarea investițiilor

Aleșii Slatinei au adoptat, recent, studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico – economici pentru modernizarea altor trei străzi, inclusiv trotuarele.

Este vorba de lucrări de modernizare a străzilor Stejarului, Aleea Tineretului și Dr. Dumitru Țoncu.

Valoarea totală a investiţiei este de 4.108.482,73 lei, fără T.V.A. Lucrările trebuie finalizate în opt luni, potrivit actului normativ aprobat.

Lucrările privind execuția celor trei obiective revin în sarcina Direcţiei Administrarea
Străzilor şi Iluminatului Public.

În total, vor fi reabilitate peste 100 de străzi și tronsoane cu fonduri din bugetul local, în cadrul unui amplu proiect demarat anul trecut.

De altfel, bugetul pentru 2020 este un proiect al dezvoltării, declara, în luna februarie, când a fost adoptat proiectul de buget pe anul în curs, primarul Emil Moț.

În cadrul acestui ambițios program de investiții, recent au fost finalizate lucrările la lărgirea, la patru benzi, a străzii Drăgănești.

Strada Drăgănești a fost lărgită la patru benzi

În prezent, lucrări de reabilitare și modernizare au loc pe mai multe artere din Slatina.

Recent, municipalitatea a dat startul și pentru reluarea lucrărilor pe strada Pitești, un proiect care prevede reabilitarea tuturor străzilor care formează centura Slatinei, respectiv străzile Pitești, Oituz și bulevardul Sfântul Constantin Brâncoveanu.

Lucrările de modernizare au fost reluate pe strada Pitești

Se pregătește terenul și pentru centura mediană a Slatinei, care va face legătura între cele două zone industriale ale orașului, respectiv între străzile Pitești și Drăgănești. Asta după ce, în luna iunie, în Camera Deputaților s-a votat proiectul de lege privind preluarea, de către municipalitate, de la stat, a două suprafețe de teren pe unde va trece drumul.

Valoarea investiției, conform studiului de fezabilitate elaborat, este de aproape 59.000.000 lei, sumă care va fi suportată din bugetul local al Slatinei. Lungimea drumului va fi de 5,6 kilometri, iar lățimea lui va fi de 10 metri. Pe o parte și pe alta a drumului vor fi șase mari parcări destinate atât TIR-urilor care transportă marfă spre și dinspre companiile slătinene, dar și pentru parcarea, pe timp de noapte, a autoutilitarelor folosite de micii agenți economici din oraș, astfel încât parcările rezidențiale să nu mai fie ocupate de aceste vehicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here