Avertisment îngrijorător privind pandemia de coronavirus. Cât vor mai dura restricțiile sociale

Un studiu important realizat de companiile germane arată că restricțiile sociale impuse de pandemia de coronavirus vor mai dura o lungă perioadă de timp, mai ales că în prezent nu există încă un vaccin împotriva acestui virus nou-apărut.

Companiile din Germania se așteaptă ca viața socială să stea sub semnul restricțiilor pentru încă opt luni și jumătate de acum încolo din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit unui studiu realizat de institutul economic Ifo, citat de Reuters și preluat de HotNews.ro.

Cele mai pesimiste sunt companiile a căror activitate acopera zona de divertisment și care au fost cel mai puternic lovite de pandemia de coronavirus. Potrivit studiului citat, acestea consideră că restrcțiilor vor fi în vigoare încă 13 luni de-acum încolo.

Mult mai optimiste sunt firmele din sectorul băuturilor care întrevăd sfârștiul acestei perioade dificile în jumătate de an. În prezent, Germania se află pe locul 19 în lume în gtopul țărilor cel mai afectate de pandemia de coronavirus, cu 217.281 de cazuri confirmate și 9.261 de decese.

Bilanțul coronavirus în România

În România au fost confirmate, până acum, 62.547 de infecții cu coronavirus. În total, în România au murit  2.729 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale.

În ultimele 24 de ore au fost 779 de cazuri noi din 6.607 teste efectuate. Alte 29 de persoane infectate cu coronavirus au murit, ducând bilanțul morților la 2.729. La terapie intensivă sunt internați 476 de pacienți.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here