Semnal de ALARMĂ pentru cei care au card la bancă: NU faceți asta! Vă anunță că ei au plătit deja

Anunț major pentru posesorii de carduri. Poliția Română trage semnalul de alarmă. O serie de fraude au luat amploare. Cum acționează infractorii?

Poliția Română informează cu privire la existanța mai multor profitori care scot diverse obiecte la vânzare. Autoritățile le recomandă persoanelor care vor să își cumpere astfel de produse, să fie atente cui îi oferă datele persoanle, mai ales cele ale cardului bancar.

„Ochii mari unde „arunci” cu datele de pe card.

Au apărut din ce în ce mai mulți profitori ai site-urilor pe care se vând obiecte second-hand…ca ciupercile după ploaie putem spune”, scrie Poliția Română.

Cum acționează infractorii

În ceea ce privește desfășurarea fraudei, autoritățile spun pașii prin care acești infractori online păcălesc cetățenii români pentru a le putea lua banii de pe card.

„Câteva dintre indiciile care vă pot ajuta să îi descoperiți:

– Vă păcălesc că vor să cumpere imediat și nu pun întrebări extra despre produs.
– Limba română scrisă lasă de dorit…Google Translate nu este chiar un geniu!
– Vă anunță că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar dumneavoastră nu trebuie decât să introduceți datele cardului pentru a primi suma respectivă…NU FACEȚI ASTA!
– Vă sugerează să le trimiteți mai multe informații despre produs pe un număr de telefon din afara țării”, adaugă Poliția.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here