Dosarul 10 august. Curtea de Apel judecă cererea de redeschidere a urmăririi penale faţă de şefii Jandarmeriei

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti judecă, luni, la doi ani de la protestele violente din Piaţa Victoriei, cererea de redeschidere a urmăririi penale faţă de şefii Jandarmeriei de la acea vreme. Sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

Secţia I penală din Curtea de Apel Bucureşti judecă, luni, chiar la doi ani de la protestele din Piaţa Victoriei din 10 august 2018, cererea de redeschidere a urmăririi penale în Dosarul 10 august, notează News.ro. Şedinţa este programată la ora 11.00.

În dosar sunt vizaţi maiorul Cazan Laurenţiu Valentin, comisarul şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonelul Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonelul Sindile Ionuţ-Cătălin.

Judecarea acestui dosar a fost amânată pe 7 august, când a fost respinsă cererea de abţinere depusă de judecătorul Ruxandra Grecu de a participa în cauza având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale, conform sursei citate.

Procurorul-şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a admis, marţi, plângerile formulate împotriva Ordonanţei din data de 26.06.2020, care clasa parţial acuzaţii din Dosarul 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale.

Dosarul 10 august, redeschis de şefa DIICOT. Se reia ancheta faţă de şefii Jandarmeriei

Ordonanţa a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea confirmării, potrivit disp. art. 335 alin. 4 C.P.P., urmând ca după rămânerea definitivă, dosarul să fie declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here