Alocaţiile elevilor ar putea fi dublate. Majorarea cu 20% a fost respinsă în Comisia de Muncă a Senatului

Sursa foto: b1.ro

Comisia de Muncă a Senatului a respins marţi ordonanţa de urgenţă a Guvernului care prevede majorarea alocaţiilor cu 20% pentru elevi începând cu luna august. În cazul în care decizia Comisiei va fi confirmată şi de plenul Senatului, OUG-ul va fi transmis Camerei Deputaţilor, forul decizional, potrivit G4media.ro.

Respingerea OUG-ului înseamnă rămânarea în vigoare a legii privind dublarea alocaţiilor, adoptată la finalul anului trecut de Parlament. Ordonanța de urgență a fost respinsă în Comisia de Muncă cu voturile PSD, cei de la USR și UDMR abiținându-se, iar PNL votând împotriva respingerii.

Actul normativ urmează să intre în dezbaterea plenului, ședința fiind programată pentru azi la ora 14:00.

“Ordonanţa privind alocaţiile a primit luni, în Biroul permanent al Senatului, un termen pentru aviz şi raport din partea comisiilor permanente pentru marţi. Dacă colegii vor întocmi acest raport mâine, ea va putea intra chiar mâine pe ordinea de zi a plenului Senatului, pentru că, de la ora 14,00, va avea loc o şedinţă”, a precizat luni președintele Senatului, Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc a susţinut, duminică, înt-o conferinţă de presă, că această OUG „nu este de modificat”, ci una „de respins”, „pentru că, pur şi simplu, nu numai că sfidează Parlamentul României, dar sfidează bunul simţ”.

Cu două săptămâni înainte, pe 15 iulie, Curtea Constituțională a respins, cu unanimitate de voturi, amânarea dublării alocațiilor copiilor, lege adoptată la inițiativa PSD la finalul anului trecut și care trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020, dar a fost amânată prin ordonanță de urgență de Guvernul Orban, care a susținut că bugetul nu permite o cheltuială suplimentară de șase miliarde de lei, atât cât costă dublarea alocațiilor de la 150 la 300 de lei pe lună, conform G4media.ro.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here