Nelu Tătaru, contact direct cu angajata infectată cu coronavirus? Ce a declarat ministrul

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a vorbit în exclusivitate la Libertatea despre cazul în care o angajată de la Ministerul Sănătăţii a fost infectată cu coronavirus. 

Nelu Tătaru a declarat că în acest momente se fac teste şi este o anchetă epidemiologică în desfăşurare pentru a fii siguri că nu mai e nimeni infectat.

“Avem o anchetă în desfăşurare. Am testat ieri contacţii direcţi. Rezultatele sunt negative. Ceilalţi sunt în izolare. Pacienta este internată la o clinică de Boli Infecţioase. Continuă dezinfecţia şi nebularizarea Ministerului, întâi acea zonă şi apoi toate etajele”, a declarat Nelu Tătaru.

Întrebat dacă a intrat în contact cu angajata infectată, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a spus clar şi răspicat că nu.

“Nu. Eu sunt plecat de vineri de la prânz. Cei care s-au întâlnit sunt în această anchetă”, a adăugat ministrul.

O angajată de la resurse umane a Ministerului Sănătăţii, care a început să aibă simptome în weekend, a fost testată pozitiv cu coronavirus, iar luni nu a fost la serviciu. Momentan, angajata ministerului se află în izolare la domiciliu, urmând să fie transportată la spital.

Colegii de birou ai salariatei cu COVID 19 nu au fost încă testați, deși trei dintre aceștia se pare că ar avea simptome, ci li s-a transmis doar să se autoizoleze la domiciliu. În schimb, s-au făcut șase teste pentru coronavirus, toate la cabinetul ministrului.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here