Informații noi despre focarul de coronavirus de la Spitalul Schitu. A fost declanșat „Planul Alb”

Rezultatele anchetei epidemiologice derulată, în perioada 3 – 12 august, de Direcția de Sănătate Publică Olt, la Spitalul de Neuropsihiatrie Schitu, arată un număr de 53 de cazuri de infectare cu COVID-19 la nivelul unității sanitare.

Este vorba de 18 angajați ai spitalului (cinci asistenți medicali, opt infirmieri, trei îngrijitori și două spălătorese) și de 35 de pacienți.

Până azi, DSP Olt a investigat 232 de persoane, dintre care 51 cu rezultat pozitiv pentru infecția COVID-19, dar și 42 de persoane testate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, din care două cu rezultat pozitiv.

De asemenea, alte 21 de probe se află în lucru, arată, marți, într-un comunicat de presă, DSP Olt.

„Pacienții confirmați cu infecția Covid-19 au fost izolați de la momentul depistării, în două dintre pavilioanele obiectivului, pe sexe (pavilion 4 și pavilion 6)”, se arată în comunicatul DSP.

La propunerea DSP Olt, unitatea sanitară a intrat în regim de carantină, până la 14 zile. Au fost interzise atât intrările, cât și ieșirile din obiectiv ale personalului, dar și al asistatilor.

A fost permis doar accesul pentru aprovizionarea cu alimente la nivelul obiectivului, precum și al ambulanțelor pentru situații medicale și al personalului medical căreia solicitat pentru acordarea consultului de specialitate.

S-a mai decis deplasarea, din două în două zile, la unitatea sanitară afectată, a unui medic infecționist, angajat al Spitalului Județean de Urgență Slatina, pentru evaluare și pentru stabilirea conduitei terapeutice necesare.

Începând cu data de 3 august, DSP Olt a organizat testarea întregului personal angajat și al asistatilor.

DSP Olt a mai dispus aplicarea, cu caracter permanent și continuu, a tuturor măsurilor asumate în “Planul Alb” al spitalului.

Ridicarea carantinei este posibilă în funcție de evoluția îmbolnăvirilor din rândul colectivității. Personalul care are în dinamică două teste negative, la interval de șapte zile, poate părăși unitatea intrând în programul normal de ture, măsură dispusă începând cu data de 12 august.

A fost întărit și eficientizat triajului epidemiologic la intrare în serviciu, insistându-se atât pe verificarea, de către instituție, a stării de sănătate a personalului, cât și pe responsabilitatea personală a fiecărui salariat.

Se menține restricția internărilor și externărilor până la declararea închisă a focarului.

„Având în vedere situația dată, pentru intrarea în normalitate, DSP dispune menținerea regulilor stricte de limitare a răspândirii infecției cu COVID- 19, după cum urmează: monitorizarea stării de sănătate, aplicarea cu caracter permanent și continuu a tuturor măsurilor cuprinse în “ Planul alb” al spitalului și asigurarea asistenței medicale de specialitate”, mai transmite conducerea DSP Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here