Grecia extinde restricţiile din cauza COVID-19. Ce trebuie să ştie românii care merg acolo în vacanţă

Grecia a extins interdicţiile de călătorie şi restricţiile pentru mai multe ţări, inclusiv pentru România. Până pe 31 august, românii care merg în vacanţă în Grecia vor fi obligaţi să furnizeze autorităţilor elene un rezultat negativ al testului de coronavirus.

Zborurile dintre Grecia şi Turcia rămân suspendate până la 31 august. În schimb, zborurile dintre Grecia şi Albania şi Macedonia de Nord vor continua să funcţioneze doar pe Aeroportul Internaţional Atena “Eleftherios Venizelos” până la 31 august, relatează publicaţia Greek Times, citată de Mediafax.

Toţi pasagerii care călătoresc din Bulgaria, Malta, România şi Emiratele Arabe Unite vor fi obligaţi ca până la 31 august să furnizeze un rezultat negativ al testului de COVID-19, la sosirea în Grecia. Testul nu poate fi mai vechi de 72 de ore, înainte de sosirea lor în Grecia.

Şi turiştii din Albania, Belgia, Republica Cehă, Olanda, Macedonia de Nord, Spania şi Suedia vor fi nevoiţi să prezinte un rezultat negativ al testului.

De asemenea, autoritatea elenă de Aviaţie civilă a prelungit până la 31 august interdicţia de intrare a cetăţenilor non-UE, cu excepţia pasagerilor din următoarele ţări, care vor putea călători în Grecia: Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă , Rwanda, Coreea de Sud, Thailanda, Tunisia, Uruguay şi Emiratele Arabe Unite.

Toţi turiştii care sosesc în Grecia trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) cu cel puţin o zi înainte de sosire. Ei vor furniza informaţii referitoare la aeroportul de plecare şi adresa prevăzută pentru sejurul lor în Grecia.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here