Programul de bonificaţii pentru acţionarii care-şi recapitalizează companiile, aprobat de Guvern. Anunţul lui Florin Cîţu

Sursa foto: Facebook

Ministerul Finanţelor a declarat că Guvernul urmează să aprobe vineri proiectul de lege privind introducerea de bonificaţii pentru acţionarii care-şi recapitalizează companiile. Florin Cîţu a explicat că în România sunt sute de mii de firme cu capital negativ, iar crearea unui astfel de sistem va fi “importantă pentru sănătatea economiei”.

“La şedinţa de Guvern de mâine o să aprobăm proiectul de lege care introduce bonificaţii pentru acţionarii companiilor să-şi recapitalizeze companiile.

Sunt sute de mii de comapnii cu capital negativ. Creem un sistem pe termen lung, de cinci ani, de bonificiaţii pentru cei care îşi capitalizează compania. Întâi să readucă la capital pozitiv şi în fiecare an să arate să vor creşte acest capital.

Cred că este important pentru sănătatea economiei să avem economicii cu capital pozitiv. Asta arată încredere”, a afirmat Florin Cîţu.

Ministrul Finanțelor a participat noi la admiterea la tranzacționare pe piața reglementată de Bursa de Valori Bucureşti a emisiunilor de titluri de stat lansate în cadrul Programului Fidelis.

“Avem cea mai mare subscriere de la populaţie pe care o preia Ministerul Finanţelor într-o lună. Avem o premieră. Emisiunea de obligaţiuni în euro care a fost un succes

Este o strategie de finanţare a statului român de la cetăţeni. Participăm cu toţii la program de investiţii în economie şi suntem cu toţii cointeresaţi să iasă bine. Este mult mai stabil. Vedem că ţările care se finanţează din interior au o stabilitate mai mare a datoriei publice”, a afirmat Cîţu.

De asemenea, ministrul Finanţelor a explicat că programul are succes, chiar dacă este “un context dificil prin care trece economia globală”

“Vă asigură că banii pe care i-am luat de la cetăţeni vor fi investiţi cu precauţie şi responsabiltiate şi randamentele vor rămâne pozitive, vor creşte în termen real pe toată perioada de subscriere”, a conchis ministrul Finanţelor.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here