Dan Ciocan, printre inițiatorii legii care introduce noi reglementări privind pescuitul în lacurile de acumulare

Deputatul de Olt Dan Ciocan, secretarul Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din camera inferioară a Parlamentului, se numără printre inițiatorii proiectului de lege privind modificarea și completarea Legii Apelor care aduce noi reglementări în ceea ce privește pescuitul în lacurile de acumulare folosite ca sursă alimentări cu apă potabilă.

Potrivit noului proiect legislativ, „în lacurile de acumulare folosite ca sursă alimentări cu apă potabilă se poate practica piscicultura în regim natural și în regim artificial cu furajarea peștilor numai în cazul în care nu este influențată calitatea apei și în conformitate cu reglementările în vigoare”.

De asemenea, „în lacurile de acumulare folosite ca sursă pentru alimentări cu apă potabilă este interzisă practicarea pisciculturii cu aplicarea fungicidelor sau a oricăror medicamente veterinare”, se mai arată în inițiativa care modifică Legea Apelor.

Propunere de modificare legislativă se bazează pe argumentul că, prin practicarea pisciculturii, în regim artificial, cu furajarea peștilor, nu se influențează negativ calitatea apelor, întrucât hrana granulată folosită la îngrijirea peștilor este produsă, potrivit legii, după rețete utilizate în comunitatea europeană pe bază de produse naturale, se arată în expunerea de motive a legii.

„Dezvoltarea durabilă a pescuitului și acvaculturii reprezintă o necesitate socio- economică pe termen mediu și lung, potrivit strategiei naționale în domeniu, implicând dezvoltarea echilibrată a zonelor pescărești și a acvaculturii și pisciculturii tradiționale în amenajări piscicole ca o activitate generatoare de oportunități pentru dezvoltarea economiei locale”, a explicat deputatul Dan Ciocan.

Propunere legislativă a fost depusă la Senat, urmând să fie supusă dezbaterii parlamentare.

Printre inițiatori se mai numără Vasile Cocoș, Eugen Neață, Nicu Niță, Daniela Oteșanu, Dănuț Păle, Ștefan-Ovidiu Popa, Lucian-Eduard Simion și deputatul de Olt Alexandru Stănescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here