Disciplinarea bicicliștilor, în atenția polițiștilor din Olt. Oamenii legii au aplicat amenzi celor care nu respectă legea

Polițiștii din Olt au constatat, ieri, mai multe abateri în rândul participanților la trafic, aplicând sute de amenzi, jumătate din ele fiind date bicicliștilor.

Timp de 4 ore, polițiștii rutieri au derulat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic.

„Astfel, ieri, 13 august, în intervalul orar 16-20, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu cei de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au desfășurat activități pentru creșterea gradului de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, urmărindu-se prevenirea și combaterea cauzelor producerii accidentelor grave, în special indisciplina bicicliștilor”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Oamenii legii au acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către bicicliști și pietoni, dar și pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

Organele competente au constatat trei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale, dintre care 195 au fost aplicate  bicicliștilor.

„Dintre abaterile săvârșite de bicicliști, 42 au fost depistați sub influența alcoolului, doi fără a purta veste reflectorizante, 21 având defecțiuni la sistemul de frânare/ lipsă sistem sonor biciclete și  șase efectuând traversări neregulamentare”, a mai declarat Alexandra Dicu.

La nivel județului Olt, de la începutul anului, până la 13 august 2020, pe drumurile publice s-au înregistrat 42 de accidente, produse pe fondul indisciplinei bicicliștilor. În urma acestor accidente, două persoane au decedat, 12 au fost rănite grav și alte 28 de persoane au fost rănite ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here