PROGNOZA METEO pe patru săptămâni. Caniculă în ultimele săptămâni de vară. Cum va fi vremea în septembrie

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza pentru următoarea lunăEstimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 17.08.2020 – 24.08.2020

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI.  Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval în regiunile nord-estice și local în cele sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și nordvestice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general
deficitare.

Săptămâna 24.08.2020 – 31.08.2020

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest
vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 31.08.2020 – 07.09.2020

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în regiunile estice și sud-estice, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 07.09.2020 – 14.09.2020

TEMPERATURA MEDIE A AERULUI. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei perioade în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

CANTITĂȚILE DE PRECIPITAȚII. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor excedentare în regiunile intracarpatice.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here