Ariana, fetiţa internată la cerere ca să-şi protejeze mama de COVID-19, despre clipele petrecute în spital: “Asta te înspăimântă”

Adolescență din Bihor infectată cu coronavirus, care a impresionat o ţară întreagă după ce a ales să stea în spital pentru a-și proteja mama bolnavă de cancer, a ajuns acasă sănătoasa. Ea a dezvăluit pentru România TV cum au fost clipele petrecute departe de cea care i-a dat viaţă.

Cele 14 zile petrecute în spital i-au schimbat viață Arianei, iar mama, care a fost bolnavă în trecut de cancer, a fost astfel salvată de sacrificiul fetei de 12 ani.

“Mama mea a început să plângă, chiar dacă vorbea cu doamna doctor la telefon, empatiza cu mine pot să spun și chiar am crezut că mă pierd dar mi-am găsit un echilibru și am reușit să fiu tare, că să nu îi dau și ei virusul. Mereu mă gândesc la ea.

Mama mea este sensibilă, mai ales în privința mea. Și oricât de tare aș vrea să par, subiectul despre mama mea mă sensibilizează. Voiam să fiu internată în spital că să o protejez pe ea, pentru că știam că e mai sigur să stau acolo decât acasă. Cu siguranță primul ei cuvânt a fost nu. Dar eu voiam să fac asta. Pentru noi.

Am încercat să conduc situația. Mi-am pus cărți, culegeri. Îmi place să învăț, mama mea îmi spune că sunt o tocilară. La toate materiile am aproape 10, în afară de matematică”, a povestit față pentru România TV.

Ariană își amintește cu emoție clipele petrecute în Spitalul Covid dar și de oamenii pe care i-a întâlnit acolo.

“Sunt persoane absolut normale și nu au absolut nimic. La prima convorbire cu domna doctor am văzut că empatizează cu mine și am văzut că este un om special. Prima noapte a fost cam lungă. Din prima noapte am început să vărs. Eu cred că din cauza medicamentelor, pentru că la primul contact cu medicamentele am avut stări de greață. Voiam să plâng dar ceva nu mă lăsă. O persoană mi-a spus că un om are doar un număr de lacrimi și să nu le folosim așa”, a mai precizat adolescență.

Ariană a avut în perioada în care a stat internată multe momente grele.

“Mi-a fost greu să stau singură, să fiu departe de familia mea și de prietenii mei în același timp. Cu siguranță nu o să uit asta niciodată. Nu m-a afectat atât de tare. Am stat într-un spital, o clădire că și casă mea, dar nu am fost cu persoanele dragi mie. Am fost singură și asta te înspăimântă”, a mă povestit adolescență în vârstă de 12 ani.

Pentru mama Arianei despărțirea de fiica ei a fost dramatică.

“Pur și simplu nu știam de mine. Mă încuraja, eu îi spuneam că nu poți să pleci. Și-a făcut bagajele, nu voiam eu să o las să plece. Dar ea tot timpul mă încurajează pe mine. Ariană zâmbea și îmi spune că o să fie bine, că vine înapoi. Nu puteam să mă duc la ea şi vorbeam doar prin telefon. Am un copil minunat, mulțumesc lui Dumnezeu”, povesteşte mama Arianei.

Acum Ariană trebuie să stea izolată la domiciliu pentru încă 14 zile pentru a elimina orice risc de reinfectare.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here