O nouă mutație a coronavirusului este de 10 ori mai agresivă. Ce spun oamenii de stiință

Tocmai când lumea credea că lucrurile nu pot evolua mai rău decât în prezent în privința pandemiei de coronavirus, un semnal venit de la oamenii de știință aduce noi îngrijorări.

Malaezia a detectat o nouă tulpină a coronavirusului despre care s-a descoperit că este de 10 ori mai infecțioasă decât se știa până acum. Mutația, întâlnită și în alte părți ale lumii, inclusiv Europa, este denumită D614G.

Mutația a fost găsită în cel puțin trei din 45 de cazuri într-un grup care a pornit de la un proprietar de restaurante care s-a întors din India și a încălcat carantina de acasă de 14 zile. De atunci, bărbatul a fost condamnat la cinci luni de închisoare și amendat.

Tulpina a fost găsită și într-un alt grup care implica oameni care se întorceau din Filipine, potrivit Bloomberg.

Potrivit sursei citate, mutația a devenit varianta predominantă în Europa și S.U.A. Organizația Mondială a Sănătății a spus că nu există dovezi că tulpina duce la o boală mai severă.

Mutațiile ar putea face vaccinul ineficient

Anthony Fauci a menționat că o nouă mutație ar putea răspândi virusul mai repede și ar putea să înrăutățească lucrurile. Cealaltă temere este că, în prezent, cercetătorii farmaceutici care lucrează pentru a veni cu un vaccin nu ar avea soluții și pentru eventualele mutații. Asta ar putea însemna că vaccinul va fi incomplet sau ineficient.

Un document publicat de Cell Press a spus că este puțin probabil ca mutația să aibă un impact major asupra eficacității vaccinurilor în curs de dezvoltare.

Sursa: stirilekanald.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here