Spionaj în stil mafiot. Șef de la Crimă organizată, arestat pentru șantaj și răpire

Cu experiența de șef antidrog la activ, Liviu Șipoș ar fi condus o grupare care ar fi acționat într-un veritabil stil mafiot. Membrii acesteia ar fi căutat afaceriști șantajabili, de la care, ulterior, ar fi încercat să obțină sume de bani.

“Liderul grupării era cel care identifica potențiali oameni de afaceri șantajabili, iar ulterior coordona membrii grupării să monteze pe autovehiculele persoanelor vătămate dispozitive de urmărire de tip baliză/dispozitive GPS, unele dintre acestea având și funcția de microfon prin care se poate realiza ascultarea și înregistrarea discuțiilor purtate de către victime”, a declarat Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT.

Erau montate dispozitive de interceptare ilegal în spațiile private ale oamenilor de afaceri, în mașini, ba chiar spun procurorii că au fost închiriate apartamente în apropierea zonelor în care se aflau oamenii de afaceri tocmai pentru ca aceștia să poată fi supravegheați mai ușor.

În plus, gruparea s-ar fi folosit de relațiile avute în structurile MAI pentru a verifica victimele în bazele de date oficiale.

“Accesul la o baza de date a poliției este ceva extrem de sensibil în contextul în care o persoană care comite infracțiuni are acces la ea. Nici măcar noi, avocații, nu avem acces la baza aia de date”, spune avocatul Adrian Cuculis.

Un om de afaceri ar fi fost amenințat cu arma de foc, mai spun procurorii DIICOT. Sub pretextul că sunt polițiști antidrog, membrii grupării i-ar fi cerut 200.000 de euro pentru a-i fi mușamalizat un dosar. Ancheta, însă, ar fi fost una fictivă. Adevărații oameni ai legii au făcut șase percheziții la gruparea care fi funcționat de la începutul anului, până acum.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here