Scandal de proporții. Doctor, către mama unei paciente cu covid: “Ce transfuzie cu plasmă vrei, fata ta nu mai rezistă”

Este scandal la spitalul Judeţean Târgovişte. Familia unei tinere în vârstă de 27 de ani susţine că aceasta a fost trimisă acasă deşi era bolnavă de covid şi că abia după ce starea i s-a agravat a fost internată. Mai mult, unul dintre medici ar fi afirmat că pacienta ar muri oricum, indiferent de tratamentul aplicat.

Tânăra în vârstă de 27 de ani suferă de diabet şi obezitate. Aceasta a început să se simtă rău, iar familia ei a dus-o imediat la spitalul din Târgovişte deoarece se temea că ar putea fi infectată cu COVID. Mama fetei spune că medicii nu au testat-o şi că au trimis-o acasă cu o reţetă pentru piatră la rinichi.

Reprezentanții spitalului au explicat ce s-a întâmplat.

“La cât este de parșivă și de vicleană această boală, este foarte posibil ca de la o stare generală acceptabilă sau foarte bună, în câteva ore să se deterioreze starea unui pacient de o manieră incredibilă”, a spus purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Elena Firoiu, care a precizat că nu știe dacă pacienta a plecat de bunăvoie, potrivit stiriletvr.ro. 

Starea tinerei s-a agravat, iar familia a chemat ambulanţa.

“Vineri au chemat ambulanța pentru că buzele începuseră să se învinețească, starea ei era din ce ce în mai rea, deși i se acorda tratamentul recomandat. Au ajuns la 12 și au internat-o la secția de pneumologie. Când au ajuns, doamna doctor a spus: Tu nu vezi, dragă, că e plină de COVID?”, povestește mătușa fetei.

Membrii familiei acuză atitudinea lipsită de compasiune a unuia dintre medici și se întreabă de ce tratarea anti-COVID a început atât de târziu.

“Doctorița i-a spus mamei că “ce transfuzie cu plasmă vrei tu, că fata ta nu știm dacă rezistă în seara asta ori până mâine dimineața”. Deși se știa de ieri că e pozitivă, nu știu de ce abia astăzi s-a făcut comanda pentru tratamnetul de COVID. Nu se pun în locul mamei, că era singurul copil și are doar 27 de ani. Nu cred că poate exista o suferință mai mare pe acest pământ decât să iți pierzi copilul”, mai spune mătușa fetei.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here