AVERTIZARE METEO. COD PORTOCALIU şi GALBEN de ploi, vijelii şi grindină. HARTA zonelor afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineaţă, avertizare meteo cod portocaliu şi galben de ploi, descărcări electrice, grindină şi vijelii. 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 august, ora 10:00 – 19 august, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, local și temporar, și în estul și sud-estul teritoriului.

(w500) Avertizare

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 19 august, ora 21:00 – 20 august, ora 10:00

Fenomene vizate: cantități de apă însemnate

În intervalul menționat, local în Transilvania și la munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 19 august, ora 21:00 – 20 august, ora 21:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

(w500) Avertizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here