Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină. Oltul este vizat!

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, două avertizări de vreme rea. Este vorba de un Cod Portocaliu și de un Cod Galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, valabile pentru mai bine de jumătate din țară. Codul Galben este valabil și în Olt.

Ambele avertizări au intrat în vigoare miercuri, la ora 10.00, și sunt valabile până joi seară, la ora 21.00.

Codul Galben este valabil și pentru județul Olt, unde se preconizează precipitații de până la 50 de litri/mp.

„În intervalul menționat, în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, se arată în avertizarea meteorologilor.

Codul Portocaliu este valabil pentru aproape jumătate din țară, meteorologii avertizând că precipitațiile pot ajunge până șa 70 de litri/mp.

„În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”, potrivit ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here