Liviu Dragnea rămâne în închisoare: Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia

Sursa foto: romaniatv.net

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis vineri Curtea de Apel Bucureşti, care i-a respins contestaţia fostului lider al PSD,

Curtea de Apel București a stabilit, definitiv, vineri, că încarcerea fostului lider PSD Liviu Dragnea este una legală iar el trebuie să execute în continuare pedeapsa de trei ani şi șase luni după gratii, conform deciziei definitive a ICCJ. Astfel, doi judecători ai Curții au respins ca fiind fără temei legal contestația la executarea pedepsei cu închisoarea depusă de acesta.

Anterior și instanța supremă a respins o cerere cu același obiect astfel că rezultatul era unul previzibil. Această contestaţie la executare era ultima cale de atac la care a apelat Liviu Dragnea pentru a ieşi mai devreme din închisoare, după ce a primit pe 9 iunie o decizie nefavorabilă la instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti.În cererea depusă în instanţă, Liviu Dragnea a invocat un recurs în drept intitulat “habeas corpus” – o lege cu caracter constituţional, promulgată în anul 1679 de către Parlamentul englez, prin care se garantează libertatea persoanei.

Avocaţii fostului lider PSD susţin că acesta este deţinut ilegal în penitenciar, deoarece completul de 3 judecători de la Înalta Curte care l-a condamnat nu era specializat să judece fapte de corupţie. Avocaţii invocă astfel o decizie a Curţii Constituţionale din octombrie 2019.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a făcut mai multe încercări de a ieşi din penitenciar, prin introducerea în instanţe a unor căi extraordinare de atac, însă cererile sale au fost respinse.

Sursa: romaniatv.net

1 COMENTARIU

  1. Livache, asa-ti trebuie pentru ca atunci cand ai avut puterea nu ai dat de pamant cu mafiotii din tara! Au reusit ei sa bage la racoare un patriot! Judecatoarele alea doua ce puteau face? Au raspuns ca niste sclave de ordinul stapanului de la Cotroceni, pe care-l doare drept in cot de poporul asta! Pe undeva, ne meritam soarta, votam cu fundul nu cu capul, ca orice popor cu mintea la el! Cum apare un patriot, haita de sacali, din ordin de afara, tabara pe el. Vezi si cazul lui Valcov, cum a pus botnita FMI, a doua zi a fost saltat de DNA, unealta stapanilor din vest in tara. Vai de mama noastra!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here