Medicii din Iași aduc televizoare de acasă și cumpără telefoane pentru ca bolnavii Covid să-și vadă familiile

Medicii și asistentele din Iași au adus televizoare de acasă pentru bolnavii Covid și le-au cumpărat telefoane pentru ca aceștia să-și poată vedea familiile.

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași televizoarele din saloanele cu pacienți Covid-19 au fost aduse de acasă de către medici și asistente, iar la Spitalul de Pneumologie personalul medical a pus mână de la mână și a cumpărat smartphone-uri pentru ca bolnavii să își poată vedea familiile, scrie Ziarul de Iași.

“Nu este vorba că le-am achiziţionat. Sunt nişte televizoare aduse de oamenii inimoşi şi care au putut face asta, din acest spital. Sunt televizoare pe care ei le aveau acasă, dar nu le foloseau. Cu acordul conducerii s-a tras şi cablu astfel încât să le uşurăm spitalizarea celor care se simt departe de casă, de familie, care se simt frustraţi”, a mai spus Carmen Manciuc, directorul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase.

Temperatura din saloane depășește 30 de grade

Cadrele medicale nu pot fac însă nimic în privința căldurii sufocante din saloane, unde temperatura depășește 30 de grade, pentru că aparatele de aer condiționat nu mai fac față și nu găsesc pe nimeni care să le repare.

“Aparate de aer condiţionat există, dar căutăm de mult timp o firmă care să se ofere să vină într-un spital COVID şi să cureţe filtrele. Din păcate, nu am găsit deocamdată”, a mai spus Carmen Manciuc.

Şi la Spitalul de Pneumologie cadrele medicale fac tot ce pot pentru a le ușura suferința celor bolnavi de Covid-19.

Conducerea unității a dispus achiziţionarea de telefoane cu cameră video, astfel încât pacienţii să poată ţine legătura cu cei de acasă.

De asemenea, bolnavilor de coronavirus li s-a amenajat o zonă liberă cu scaune pe terasele de la etajele III şi IV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here