Ludovic Orban: “Cel mai probabil de la 1 septembrie se vor deschide restaurantele”

Primul ministru Ludovic Orban a fost luni seară invitat la Digi24, unde a discutat despre problemele economice cu care se confruntă România, dar şi despre posibilă redeschidere a restaurantelor.

“Vom discuta în această săptămâna și aș vrea să luăm și o decizie. Mai ales că sezonul estival este pe sfârșite și majoritatea operatorilor nu vor mai putea servi masă pe terasă, din cauza temperaturilor. De asemenea, am vrea și reluarea activității culturale, teatre și cinematografe, cu un set de condiții, portul măștii, dezinfectare, cu siguranță și cu număr redus de participanți.

Cel mai probabil ar putea de la 1 septembrie, în anumite condiții.

La sălile de spectacol ar trebui să ai câte un scaun liber în jur, deci ar fi o capacitate undeva la 20%. Deocamdată e complicat la sport, nu s-au reluat nicăieri meciurile cu public. Cei care vin primii la meci sunt galeriile, care sunt greu de controlat, au un soi de unitate a lor, e foarte greu să impui respectarea regulilor în galerie. E și greu să stai în galerie, să cânți, cu masca la gură.

Cred că  entuziasmul șefului DSP Arad a fost influențat de promovarea echipei UTA în prima liga. Este un punct de vedere exprimat, dar o decizie în acest sens s-ar lua în urmă unei analize epidemiologice.

La nivel teritorial au o oarecare libertate, dar nu pot interpreta regulile chiar cum vor și, oricum, se poate corectă. În ce privește meciurile pe stadion, nu se poate decide descentralizat. Dacă scade numărul de infectari într-o localitate, să nu fie nici un caz, se poate, totuși.”, a spus luni prim ministrul, la Digi24.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here