DGASPC Olt, cu ochii pe cei care vor să devină asistenți maternali. Câte persoane vor să recruteze

DGASPC Olt

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt caută 20 de persoane pentru a le încadra ca asistenţi maternali.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în calitate de partener, în cadrul Proiectul  „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, împreună cu Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție în calitate de beneficiar, desfășoară  încă de anul trecut o campanie de identificare și recrutare a persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști

Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” are ca obiectiv prioritar reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

„Începând cu 1 ianuarie 2020 și până în prezent au fost depuse la sediul DGASPC Olt un număr de 48 de cereri de evaluare de către persoane cu domiciliul în județul Olt care doresc să devină asistenți maternali profesioniști și, dintre acestea, 40 au fost evaluate, iar 8 sunt în curs de evaluare. Din cele 40 de persoane ale căror cereri au fost evaluate, 9 au fost angajate, 3 urmează  să fie atestate, iar 28 de cereri au fost respinse”, transmite DGASPC Olt.

DGASPC Olt informează lunar primăriile din județul Olt cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe, înaintându-le totodată și modelul de cerere de evaluare în vederea eliberării atestatului de asistent maternal profesionist, curriculum vitae și acordul pentru utilizarea datelor cu caracter personal.

„Întrucât în anul 2020, obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, iar în perioada ianuarie – august 2020 au fost angajați 9 dintre aceștia,  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt face în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249412692, telefon nr.  0372-713562, 563, 564, 565, 0349-408182–  (interior 51),  e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro”, mai transmite insituţia.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Olt, salariul de încadrare pentru un asistent maternal variază în funcţie de vechime şi de numărul de copii luaţi în plasament, dar şi dacă micuţii au o formă de handicap, pentru care se acordă un spor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here