Focar de COVID pe un șantier. S-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 a anunţat, marţi, că a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul celor 34 de angajaţi de la şantierul din cartierul Berceni, din Capitală, confirmaţi pozitiv cu COVID-19.

Reporterii aflați duminică în fața șantierului au relatat că timp de aproape o oră angajații DSP au fost împiedicați să intre pe șantier și au fost nevoiți să aștepte în fața porților închise.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat în ziua de luni dosarul penal 5941/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„În fapt, la data de 22.08.2020, în jurul orelor 17:15, organele de poliţie din cadrul Secţiei 26 Poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au fost solicitate să se deplaseze la adresa din municipiul Bucureşti Sector 4, şos. Berceni nr. 94, locaţie la care se află un şantier, spre a însoţi organele abilitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, în vederea efectuării unei anchete epidemiologice în zona locurilor în care sunt cazaţi muncitorii unei societăţi comerciale. În urma efectuării anchetei epidemiologice s-a descoperit un număr de 34 de angajaţi confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, din totalul de 108, şantierul în discuţie fiind supus măsurilor de carantinare”, se precizează în comunicat.

Urmare a sesizării înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate, menţionează sursa citată.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here