Orban: Programul de înzestrare a armatei trebuie să genereze relansarea industriei naționale de apărare

Premierul Ludovic Orban a declarat că programul de înzestrare a armatei române trebuie să genereze o relansarea a industriei de apărare din România, cu prilejul prezentării proiectului companiei IVECO privind realizarea, la Petrești (județul Dâmbovița) a unei fabrici de asamblare de autocamioane destinate Ministerului Apărării, informează Agerpres.

„Astăzi se inaugurează oficial lucrările pentru realizarea unei investiţii într-o capacitate de producţie în România, o investiţie care valorează aproximativ 50 de milioane de euro, investiţie care va crea în primă fază 200 de locuri de muncă directe în această capacitate de producţie, dar, de asemenea, prin toate contractele cu furnizori autohtoni va genera dinamică economică, locuri de muncă suplimentare”, a spus Ludovic Orban

Investiția este realizată în cadrul offsetului aferent contractului de înzestrare a armatei române cu vehicule produse de IVECO Defence. În luna februarie, MApN a semnat un contract de peste 200 de milioane de euro pentru 942 de camioane militare, care vor fi livrate în următorii patru ani.

„Trebuie să mai spun încă o dată care este politica Guvernului pe care-l conduc – fructificarea programului de înzestrare a Armatei, un program pe 10 ani de zile, care prevede alocarea unei sume de 90 de miliarde, aproximativ, pentru dezvoltarea capabilităţilor defensive, pentru creşterea capacităţii Armatei Române de a face faţă oricărei provocări”, a adăugat Orban.

Premierul a precizat că programul de înzestrare trebuie să aducă investiții în cadrul politicilor de offset care să crească capacitățile de producție din Românie, care să asigure transfer tehnologic și care să dezvolte noi capacități de inovare, de cercetare și de dezvoltare.

Șeful guvernului a menţionat că deja a fost semnat în cadrul programului de înzestrare un prim contract important la întreprinderea de Avioane Craiova, în valoare de 57 de milioane de euro pentru modernizarea avionului de fabricaţie românească „Şoim”.

Premierul a salutat decizia companiei IVECO de a se stabili ca şi centru regional în România, la Bucureşti, de a-şi înfiinţa, practic, „cartierul general” în ţara noastră pentru Europa Centrală şi de Est.

„Sunt convins că această investiţie este o investiţie serioasă, va fi urmată de alte investiţii serioase, care să genereze dezvoltare economică pentru România, care să creeze locuri de muncă bine plătite, pentru că se ştie că în industria de apărare, din cauza tehnologiilor ridicate ca nivel, mâna de lucru este o mână cu pregătire superioară şi salariile în industria de apărare sunt salarii peste medie”, a spus Orban.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here