Raed Arafat nu doreşte redeschiderea restaurantelor: “Nu pot să recomand”

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, în calitate de medic, nu poate recomanda redeschiderea restaurantelor, variantă luată în calcul de autorități pentru 1 septembrie.

Arafat a declarat, la B1TV, că posibilitataea redeschiderii restaurantelor, care sunt închise din luna martie, este discutată la nivel de experți și că nu se poate pronunța până nu se termină discuțiile și nu există concuziile finale.

“Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile pentru a reduce riscurile. Risc zero nu există”, a afirmat Arafat.

“Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. Eventual, ce pot să vă spun e că dacă se deschid, ce pot recomanda medicii sunt regulile foarte stricte și în ce condiții se deschid. Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele acum. Nu poate fi o recomandare. Dacă se dorește deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condițiile ]n care acest lucru se face, pentru a reduce riscurile la maxim. Risc zero nu există. Apoi, rămâne iar la latitudinea populației, că una e să le deschizi și alta e dacă populația va merge acolo și în ce condiții va merge acolo, în spațiile închise vorbim. Clar e că încă sunt discuții”, a declarat Raed Arafat.

Guvernul decide miercuri dacă restaurantele vor fi redeschise din 1 septembrie. La ora 15.00, premierul va avea o întâlnire cu reprezentanții HoReCa și tot în cursul zilei se va întruni Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care va lua decizia.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara, la Digi24, că “în anumite condiţii”, restaurantee ar putea fi deschise de la 1 septembrie: “Riscăm să afectăm suplimentar hotelurile în cazul în care nu oferim condiţii de servire a mesei”, a afirmat Orban.

Câteva sute de angajați ai teraselor și restaurantelor din Centrul Vechi al Capitalei au protestat săptămâna trecută față de măsurile luate de Guvern din cauza pandemiei și care au afectat dramatic această industrie. Ei au vrut să tragă “un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie”.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here