Drumul Județean DJ 657 va fi modernizat cu fonduri europene. Oprescu: Drumul va fi foarte utilizat de locuitorii din nordul județului

Consiliul Județean Olt a aprobat, în ședința ordinară de azi, un proiect de hotărâre privind elaborarea documentației pentru modernizarea Drumului Județean 657,  care face o legătură mai directă între Slatina și nordul județului.

Drumul Judetean leagă localitățile Recea (DJ 653), Valea Mare, Priseaca, Poboru, Spineni și DN 67B. Modernizarea acestuia va oferi oamenilor din nordul județului posibilitatea să reducă timpul călătoriei spre Slatina.

„Este un drum care leagă Slatina de nordul județului, deci un drum median pentru nordul județului. Dacă ne va reuși acest lucru, acel drum va fi foarte utilizat de către locuitorii din nordul județului. Adică în loc să mergi prin Scornicești, pe drumul național, tai direct distanța și ajungi la Slatina”, a declarat președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Investiția va fi realizată cu fonduri europene, a mai precizat șeful administrației județene.

„Proiectul propus este deosebit de important pentru economia județului Olt, asigurând pe de o parte legătura între comunități economice cu identitate clară și pe de alta parte stimulând accesibiliatea către zone cu potențial economic în plină dezvoltare de pe traseul DJ 657.

Obiectivul general al proiectului creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea DJ 657”, se arată în raportul proiectului de hotărâre adoptat.

Lungimea totală a drumului este de 46 km.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here