Statul la stat. Copii de politicieni, plasați în funcții călduțe remunerate cu bani frumoși de la buget

Atunci când tata sau mama sunt parlamentari ori miniștri, automat, odraslele câştigă concursuri la instituţii publice ori sunt numite în funcţii de consilieri, unde nu se mai dă niciun fel de examen. Evident, atunci când îi întrebi, politicienii se jură că nu au nicio implicare iar copiii au obţinut posturile, pe bune. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL: Când te duci cu un măgar în târg şi îl prezinţi pe post de armăsar parcă îţi gâlgâie glasul, dar când ştii că ai un armăsar de rasă, ai cu ce te lăuda.

Armăsarul despre care vorbeşte deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu este chiar fiul său, Alex. Lucrează la Ministerul Apărării Naţionale după ce, în trecut, a absolvit Academia Tehnică Militară. În luna aprilie a acestui an, după venirea PNL la guvernare, fiul parlamentarului a fost numit şi consilier în cadrul ministerului economiei.

Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL: A fost solicitat pentru câteva ore, el nu este angajatul lor, este doar consultant, consilier cu câteva ore, el este, până la urmă, ofiţer inginer al MApN.

Tatăl, care este şi chestor al Camerei Deputaţilor, spune că nu are nicio legătură cu numirea copilului în noua poziţie şi se declară tare mândru de reuşita lui.

Laurenţiu Leoreanu, deputat PNL: Sigur că ştiam şi i-am spus că tinerii, indiferent de unde vin, dacă au valoare, au competenţă, au şcoală în spate, trebuie să fie promovaţi. Dacă cineva, din cei de acolo, cu care lucrează, spun că nu e bun, pleacă a doua zi acasă.

Delia Iordache este fiica fostului ministru al Justiţiei Florin Iordache, actual vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor din partea PSD. La începutul anului 2017, cu puţin înainte ca deputatul să fie numit în fruntea justiţiei, fata acestuia şi-a găsit un post chiar la Cancelaria Băncii Naţionale a României, după ce, anterior, lucrase în Ministerul Afacerilor Externe.

Reporter: Despre asta e vorba…
Florin Iordache, deputat PSD: Şi să spun… sau ce… mai mă întrebi ceva sau…?
Reporter: Da, întrebarea este cum a ajuns fiica dumneavostră să fie angajată la o instituţie a statului român?, dumneavostră fiind un politician român în funcţie, fiind deputat, dacă aţi avut vreo contribuţie în angajarea dânsei acolo.
Florin Iordache, deputat PSD: Nu. Răspunsul e nu.
Reporter: Cum s-a întâmplat?
Florin Iordache, deputat PSD: Şi copiii politicienilor trebuie să aibă, să lucreze undeva. Examenele sau modul în care anumite instituţii ale statului angajează este o chestiune transparentă.

Insistând să aflăm mai multe detalii despre angajarea ficei la BNR, Florin Iordache transformă imediat subiectul într-o chestiune personală şi devine iritat. Până la urmă, spune domnia sa, şi copiii politicienilor trebuie să aibă un serviciu, fie el şi la stat.

Reporter: Aţi ştiut de acest gest, de a merge la Banca Naţională, v-a cerut verun sfat?
Florin Iordache, deputat PSD: Bun, nu crezi că e prea mult?! Chestiunea personală, până la urmă e o chestiune personală. Copilul…, nu am cum să nu spun cu copilul meu, ar fi culmea să spun că nu discut, dar repet, procedura şi angajarea, şi copiii politicienilor trebuie să aibă un servici undeva… Inclusiv la stat. Păi, trebuie să aibă un servici, nu? Da, mulţumesc…
Reporter: Bine, mulţumesc domnule Iordache… Nu, dar nu înţeleg de ce vă supăraţi?

Țuțuianu: „Nu i-a creat nimeni niciun avantaj, îşi merită pe deplin postul pe care îl ocupă”

Ruxandra Ţuţuianu este fiica senatorului Adrian Ţuţuianu, fost membru PSD, fost ministru al Apărării şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. De câţiva ani este angajată la Primăria Capitalei pe postul de consilier juridic. A ieşit din anonimat după ce a scris pe un site de socializare că, cei care protestează în Piata Victoriei, împotriva legilor justiţiei, sunt ca nişte „oi” şi îi este „scârbă” de atitudinea lor. Tatăl ei susţine că nu are nicio legătură cu obţinerea slujbei de la Primărie.

Adrian Tuţuianu, senator neafiliat: Fiica mea este absolventa Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, cu rezultate excelente. A urmat un master în străinătate la Bruxelles pe diplomaţie, protocol şi relaţii internaţionale. A susţinut un concurs în urmă cu câţiva ani, în urma căruia ocupă un post de execuţie într-o instituţie publică. Nu este nimic special, nu i-a creat nimeni niciun avantaj, îşi merită pe deplin postul pe care îl ocupă.

În funcţie, atât timp cât a rezistat şi partidul la guvernare

Lista este completată de Andreea Arcan Apostol, fiica senatorului PSD Emilia Arcan. În mai 2017, la doar patru luni de la preluarea guvernării de către PSD, fata parlamentarului a fost numită direct vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. A rezistat în funcţie atâta timp cât a rezistat şi partidul la guvernare, fiind înlocuită de liberali. Senatorul Emilia Arcan nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here