Tăriceanu îl acuză pe Iohannis de iresponsabilitate privind începerea şcolii. “Se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont”

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, susţine că Guvernul şi Klaus Iohannis tratează într-un mod iresponsabil începerea noului an şcolar, în contextul epidemiei de coronavirus. Fostul premier consideră “inadmisibil” punctul de vedere al preşedintelui care a afirmat “cu subiect și predicat, că el nu consideră că este obligația guvernului să asigure măști pentru copii și profesori la începerea școlii”.

“Este inadmisibil ca Guvernul și Iohannis să trateze atât de iresponsabil o problemă atât de importantă precum începerea școlii!
Dl Iohannis ne-a spus ieri, cu subiect și predicat, că el nu consideră că este obligația guvernului să asigure măști pentru copii și profesori la începerea școlii. Adică, cu alte cuvinte, se cam spală pe mâini ca Pilat din Pont.

Dar a cui responsabilitate e? A administrației locale pe care au castrat-o și izolat-o până când nu mai poate să facă nimic? Sau a părinților care își pierd locurile de muncă unul câte unul „mulțumită” succesului economic al dlui Cîțu? Este inadmisibil ca din cele 110 miliarde de lei pe care i-ați împrumutat până acum să nu găsiți câteva milioane pentru a da măști la începutul școlii.

Dacă ați știut că nu vreți sau nu puteți să dați măști, de ce nu ați spus-o din timp? De ce lăsați totul pe ultima sută de metri de parcă nu ați fi știut că școala începe pe 14 septembrie? Este inadmisibil să tratați atât de iresponsabil o problemă atât de importantă!

Cum este inadmisibilă atitudinea partinic-propagandistică a dlui Iohannis și tot inadmisibilă este atitudinea celor care îi dau un cec în alb asigurându-l că indiferent ce face și ce spune nu se pune problema suspendării!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here