Colegiul „Radu Greceanu” Slatina a câștigat un proiect Erasmus+ Ka229, împreună cu Liceul „Denis Diderot” din Langres, Franța

Sursa foto: cnrg.ro

Colegiul Național „Radu Greceanu” (CNRG) din Slatina anunță câștigarea primului proiect Erasmus + Ka229, „Ensemble faisons vivre l ‘Europe”, în parteneriat cu Liceul Polivalent „Denis Diderot” din localitatea Langres, Franța. Pentru identificarea liceului partener și elaborarea cererii de finanțare, colegiul slătinean a fost sprijinit de Consiliul Județean Olt. Proiectul se va derula în perioada 1 septembrie 2020 – 1 septembrie 2022.

O primă vizită de lucru a avut loc, în cadrul proiectului, în perioada 4-7 martie, când o delegație formată din directorul liceului din Franța, Michel Lesage, directorul adjunct Victor Tremblot-de-la-Croix, profesorul de istorie Remy Chamousset și profesoara de limba engleză Ines Boutiller s-au deplasat la Slatina. Aici, împreună cu echipa de la „Radu Greceanu”, formată din profesoarele Andreea Radu, Anca Bărbulescu și Luminița Mișu, au redactat proiectul care a fost aprobat de curând.

Perioada de desfășurare este 1 septembrie 2020 – 1 septembrie 2022 și prevede în primul an vizite de lucru ale profesorilor francezi și români, iar în următorul an școlar 24 de elevi francezi, respectiv români, se vor deplasa în România, respectiv Franța.

„Proiectul are că scop dezvoltarea competențelor lingvistice ale participanților, creșterea gradului de conștientizare de înțelegere a unei alte culturi și țări, posibilitatea de a lega noi prietenii”, a precizat una dintre profesoarele de la CNRG implicate în proiect, Andreea Radu.

Unul dintre punctele proiectului va fi punerea în scene a unei piese de teatru de către elevii francezi și români. Vor fi, de asemenea, și activități de reciclare și protejare a mediului.

Pentru identificarea liceului partener și elaborarea cererii de finanțare, colegiul slătinean a fost sprijinit de Consiliul Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here