Controversatul afacerist Remus Rădoi, zic Codiță, din Caracal, sub control judiciar!

Celebrul om de afaceri caracalean Remus Rădoi, zis Codiță, reținut, joi, alături de un alt bărbat din Redea, pentru evaziune fiscală, a fost plasat sub control judiciar.

Decizia a fost luată de Tribunalul Dolj, la propunerea procurorilor.

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au reținut, joi, doi bărbați, de 34 și 42 de ani, din comuna Redea, județul Olt. Aceștia sunt cercetați într-un caz sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului unei societăți pentru a favoriza o altă societate.

„În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016 – august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei.

De asemenea, în perioada 2018 – 2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o altă societate, administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Remus Rădoi este omul la care ar fi apelat fostul adjunct al IPJ Olt Nicolae Alexe, pe 25 iulie, pentru găsirea Alexandrei Măceşanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here