Deputatul de Olt Dan Ciocan a fost exclus, luni, din PSD

Deputatul de Olt Dan Ciocan a fost exclus, luni, din Partidul Social Democrat (PSD).

Excluderea parlamentarului a fost decisă în ședința Biroului Municipal Permanent (BMP) Caracal, la propunerea președintelui oraganizației, Ion Doldurea.

Motivele excluderii au fost absența deputatului din parlament, azi, la votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban și încercările repetate ale acestuia de a convinge membri cu notorietate ai PSD să candideze pentru Consiliul Local Caracal din partea formațiunii Pro România, potrivit unui comunicat semnat de președintele PSD Olt, Marius Oprescu.

„Biroul permanent al organizației municipale PSD Caracal s-a întrunit astăzi, 31 august 2020, în ședință statutară și a decis cu unanimitate de voturi, dintre cei prezenți, excluderea din partid a lui Dan Ciocan, membru în cadrul organizației.

Motivele excluderii sunt următoarele:

  1. Absența de la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban;
  2. Încercările repetate de a convinge, în sediul PSD Caracal, folosindu-se de calitatea sa de deputat, membri cu notorietate ai PSD să candideze pentru Consiliul Local Caracal, din partea formațiunii Pro România.

Mai mult de atât, s-a observat că nu mai rezonează de mult timp cu principiile organizației PSD Olt, organizație care i-a oferit totul, din punct de vedere politic: două mandate de deputat și funcția de președinte al organizației Municipale Caracal, una dintre cele mai importante organizații din județ.

Organizația noastră s-a delimitat dintotdeauna de atitudini duplicitare, ipocrizie și lipsă de caracter.

În situații dificile, mai mult ca niciodată, toți parlamentarii PSD ar fi trebuit să dea dovadă de solidaritate și unitate în lupta cu un guvern PNL, care ne-a izolat pe toate planurile: atât social, cât și economic.

Este și mai grav că lipsa sa de susținere se manifestă într-un context social extrem de greu, ignorând un demers care și-a propus să trimită acasă un guvern incompetent, care a dus țara în cea mai mare scădere economică din ultimii 26 de ani”, se arată în comunicatul PSD Olt.

Prima lovitură Dan Ciocan a primit-o în octombrie anul trecut, când Biroul Permanent Județean al PSD Olt a decis dizolvarea conducerii PSD Caracal, asigurată de parlamentar, și desemnarea omului de afaceri Ion Doldurea în funcția de președinte interimar al organizației, acesta fiind ales statutar câteva luni mai târziu.

Atunci, conducerea PSD Olt explica faptul că aceste decizii au fost luate după ce conducerea organizației din Caracal, asigurată de deputatul Dan Ciocan, ar fi încălcat principiul dialogului, aducând astfel grave prejudicii de imagine partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here