VIDEO Primăria Slatina dă unităților de învățământ 1,7 milioane de lei pentru măști și dezinfectante. Emil Moț, ironii la adresa ministrului Educației

La propunerea primarului Emil Moț, consilierii locali ai Slatinei au aprobat, în ședința ordinară de luni, rectificarea bugetului pe anul în curs, prin care toate unitățile de învățământ din oraș primesc sume importante de bani de la primărie pentru achiziționarea de măști și substanțe dezinfectante, în perspectiva începerii noului an școlar. Mai exact, 1,7 milioane de lei vor intra în conturile școlilor. Măsurile luate de primărie fac, astfel, posibilă începerea noul an școlar sub auspicii de siguranță. Astfel de măsuri certe luate de municipalitate se plasează la antipodul poziției guvernului, declarațiile fără noimă ale ministrului Educației, Monica Anisie, fiind ironizate de primarul Slatinei.

Inițiativa primarului Moț a fost votată de toți aleșii Slatinei, indiferent de partidul din care fac parte, lucru care l-a făcut pe edil să le mulțumească tuturor consilierilor locali.

„Domnilor consilieri, vreau să vă mulțumesc pentru votul dumneavoastră de azi în ceea ce privește rectificarea bugetară pe care noi am votat-o. Nu știu dacă toată lumea este la curent, e posibil ca unii dintre dumneavoastră să nu fiți la curent, chiar dacă ați votat acest lucru, dar, prin rectificarea bugetară de astăzi, Primăria Municipiului Slatina și Consiliul Local au pus la dispoziția tuturor unităților de învățământ măști și dezinfectant pentru următoarea perioadă, ca în 14 septembrie, școlile să își înceapă activitatea într-un mediu cât mai sigur.

Vreau să vă spun că în unitățile de învățământ din Slatina învață aproximativ 16.000 de copii, mai exact, 16.098 de copii și 1.121 de cadre didactice.

Eu vă mulțumesc că ați dat un vot foarte important astăzi și că aveți grijă de sănătatea copiilor noștri”, a spus primarul Slatinei.

Prin rectificarea bugetului, unitățile de învățământ primesc nu mai puțin de 17 miliarde de lei vechi pentru achiziția de măști și dezinfectant.

„Să vă spun și procedura exactă: au fost repartizate sume de bani pe fiecare unitate de învățământ, în total aproximativ 17 miliarde de lei vechi, cu destinație clară de achiziționare de măști și soluții dezinfectante”, a mai afirmat Emil Moț.

În prezent, în conturile unităților de învățământ sunt 48 de miliarde de lei vechi, „cu acești bani școlile putând să își facă, în continuare, achiziții de astfel de materiale dezinfectante”.

Primarul Slatinei nu a scăpat prilejul să ironizeze declarații ministrului Educației, liberala Monica Anisie, care, la întrebarea dacă școlile își vor relua activitatea de la 14 septembrie, a bâiguit câteva fraze fără înțeles.

„Pentru că tot am ajuns aici, aș vrea să trecem și în partea politică a acestei chestiuni și să spunem ce se întâmplă din partea Ministerului Educației și al Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Iată ce declară Monica Anisie, ministrul Educației:

«O să fie bine, dacă va fi. Probabil că vom deschide (școlile – n.r.) dacă se va putea; dacă nu – nu! În ambele cazuri, va fi cumva. Vedem cum, dacă e să vedem. Dacă nu – nu! Dacă ne vom răzgândi, cum va fi în acel fel, și altfel».

Am dat aceste citate pentru că știu că avem în rândul nostru directori de școli, profesori, inspectori școlari”, a reliefat Emil Moț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here