În Olt se redeschid restaurantele și cafenelele. Ce condiții le sunt impuse acestor unități

Guvernul României a adoptat în ședința de astăzi, 31 august, Hotărârea de Guvern pentru modificarea și completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit noilor prevederi legale, restaurantele și cafenelele își vor putea servi clienții și în spațiile interioare, dacă județele în care acestea funcționează înregistrează o incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori. În Olt, o astfel de incidență este mai mică, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

În noul context, cele mai importante aspecte la care recomandările transmise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență sunt legate de permiterea reluării activității restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul unor clădiri, cu respectarea normelor de protecție stabilite de specialiști, activitatea putând fii reluată în județele unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Administratorii restaurantelor și cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât și a celor de la interior, trebuie să asigure o distanță de minimum 2 metri între mese și să limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masă.

În continuare, se menține interdicția pentru activități de tip bar/club/discotecă;

Reluarea activității cinematografelor și instituțiilor care organizează spectacole sau concerte va putea fi reluată cu respectarea anumitor norme de protecție.

Numărului persoanelor care pot participa la evenimente private crește, noile norme stabilind că la evenimentele private organizate în interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate în exterior cel mult 100 de persoane.

În lumina noilor reglementări, azi, 31 august, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, în vederea analizării situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2 din județ și adoptării măsurilor necesare potrivit Hotărârii de Guvern mai sus amintite. Iar lucrurile stau bine în județ,

Din evaluarea situației epidemiologice prezentată de Direcția de Sănătate Publică Olt s-a constatat că, la nivelul județului Olt, incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică de 1,5/1000 locuitori, respectiv 0,51/1000 locuitori, astfel că măsurile de relaxare privind restaurantele și cafenelele, ca și celelalte măsuri care ridică anumite restricții, pot intra în vigoare.

„Există însă unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile, depășește rata de infectare de 1,5/1000 de locuitori, respectiv localitățile: Bălteni (1,85/1000 locuitori), Cezieni (1,84/1000 locuitori), Obârșia (1,57/1000 locuitori) și Șopârlița (1,69/1000 locuitori). Întrucât în aceste localități nu a fost identificată o răspândire comunitară, ci cazurile sunt în focare familiale și nici nu a fost constatat un trend crescător în ultimele două săptămâni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a hotărât că nu se impune măsura de restricție sau închidere a activităților reglementate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 43/27.08.2020”, se arată într-un comunicat al CJUS Olt.

Direcția de Sănătate Publică Olt va monitoriza săptămânal evoluația ratei de incidență a cazurilor pentru fiecare localitate în parte și va prezenta analizele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în vederea stabilirii unor măsuri impuse de contextul respectiv, se mai precizează în comunicatul CJSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here