Liberalii din Olt își fac unii altora plângeri penale. Candidat la funcția de primar, acuzat de fals și uz de fals/ DOCUMENT

Exif_JPEG_420

Tensiunile din cadrul PNL Olt ating noi culmi, de data aceasta cu conotații penale. Președintele PNL Pârșcoveni, Marian Matei, candidat la funcția de primar, este acuzat de un coleg de partid că ar pus pe lista candidaților la consiliul local o persoană care este plecată de circa de un an de zile în străinătate și că, în acest context, semnăturile titularului de pe dosarul de candidatură ar fi fost făcute de altcineva, încălcându-se astfel legea.

Acuzația vine din partea lui Ovidiu Dumitra, probabil nemulțumit de locul oferit pe lista candidaților la consiliul local, după cum susțin surse politice locale.

În primă fază, Dumitra a contestat în instanță hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție nr. 69 al comunei Pârșcoveni, prin care a fost admisă candidatura la funcția de consilier a numitului Costelino Eusebiu Ciucă, bărbatul aflat în străinătate. Contestația a fost respinsă de Judecătoria Balș.

Ulterior, Ovidiu Dumitra a depus o plângere penală la Parchetul de pe Judecătoria Balș împotriva lui Marian Matei, președintele PNL Pârșcoveni și candidat al Partidului Național Liberal, pe care îl acuză de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

„În fapt, la data de 17.08.2020, numitul Matei Marian a depus candidaturile pentru Partidul Național Liberal, pe lista de consilieri regăsindu-se numitul Ciucă Costelino Eusebiu, domiciliat în comuna Pârșcoveni, județul Olt.

Precizez că numitul Ciucă Costelino Eusebiu nu locuiește în România, fiind plecat la muncă în Italia de mai bine de un an, lucrând cu contract de muncă. Solicit să întreprindeți demersuri pentru a identifica făptuitorul, având în vedere că toate semnăturile de pe dosarul de candidatură ale candidatului Ciucă Costelino Eusebiu sunt realizate prin falsificare de către o altă persoană, fără ca să îndeplinească astfel condițiile legale privitoare la semnătura personală a candidatului (…)”, se arată în plângerea penală, semnatarul menționând că dovada documentului o poate face cu înscrisuri și cu martori.

Potrivit unor surse locale, semnatarul plângerii a fost audiat, azi, de polițiști, în dosarul deschis în urma plângerii sale, urmând să fie audiat și cel acuzat, dar și martorii indicați în plângere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here