Vremea azi, 31 august. Ne așteaptă un început de septembrie canicular

Începem săptămâna cu mult soare și caniculă. Astăzi în sudul țării se ating 38 de grade la umbră și aerul va deveni irespirabil. Abia la noapte o să plouă în regiunile vestice și în cele nord-vestice.

Luni avem caniculă și disconfort termic în sudul, estul țării și izolat prin centru.

Spre seară, în regiunile vestice și în cele nord-vestice, vin ploi serioase cu fenomene electrice și sunt posibile căderi de grindină și vijelii.

Temperaturile maxime pleacă de la 27 de grade la malul mării și vor ajunge până la 38 de grade în regiunile sudice.

Marți instabilitatea va cuprinde vestul, nord-vestul și centrul țării. Pe aici se răcorește și apar averse consistente, cu fenomene electrice și rafale puternice de vânt.

În schimb, în sud și în est avem caniculă și 37 de grade în termometre.

Miercuri temperaturile scad ușor în est și în sud-est însă tot cald o să fie. În celelalte zone vor fi ploi în mai multe reprize și temperaturi normale pentru aceasta dată.

Joi se anunță caniculă și stres termic în sud-est pe unde se ating 35 de grade. În vestul, nordul și centrul țării vor fi înnorări și ploi mai consistente.

Vedem cum vă arata vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și Bărăganul.

Acum dimineața este ceață însă peste zi soarele va străluci cu putere. Va fi caniculă în zona Bărăganului, pe unde se ating chiar și 37 de grade iar arșița va fi greu de suportat. Pe litoral temperaturile vor ajunge la cel mult 30 de grade.

Mai sus în Moldova sudică și în nordul Munteniei, acum dimineață este ceață însă peste zi atmosfera va fi însorită și se face foarte cald. Temperaturile urcă spre 35-36 de grade iar aerul va deveni greu de respirat la orele amiezii.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță vreme caniculară și un disconfort termic ridicat, mai ales în zonele de câmpie.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș așteptăm vreme frumoasă cu cer variabil și abia la noapte sunt anunțate ploi cu fenomene electrice. Maximele termice vor fi comparabile cu cele înregistrate duminică.

În ținuturile vestice, temperaturile scad puțin însă vremea se menține călduroasă. Atmosfera va fi însorită pe parcursul zilei dar la noapte o să plouă pe suprafețe restrânse și vântul va prinde putere.

În Transilvania, vremea va fi călduroasă însă acum dimineața este răcoare mai ales în depresiuni. Soarele se arată peste tot iar maximele ajung pe la 32-33 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia, avem o zi frumoasă dar caniculară. Temperaturile vor ajunge pe la 35-36 de grade iar stresul termic va crește după prânz.

În sudul țării se anunță mult soare și atmosferă sufocantă, cu 37-38 de grade în termometre. Rămâneți la umbră și hidratați-vă bine!

Început de septembrie cu atmosferă sufocantă

Începem luna septembrie cu mult soare și caniculă. După prânz, se ating din nou 37 de grade iar atmosfera va fi sufocanta.

Miercuri, temperatura aerului mai scade puțin însă tot cald o să fie. În termometre, se vor înregistra 34 de grade iar stresul termic va crește după-amiaza.

În schimb, pe timpul nopții se încălzește iar minima va ajunge pe la 21 de grade.

Joi mai cresc temperaturile și vom avea o zi fierbinte cu mult soare și 36 de grade în termometre iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vremea în București

În București, nu scăpăm de canicula, astăzi se vor atinge 37 de grade la umbră și căldura va fi sufocantă, mai ales după prânz.

La noapte cerul va fi senin iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Vreme la munte

La munte, va predomina vremea frumoasă însă din a doua parte a zilei norii se înmulțesc în masivele vestice dar ploile pot să apară doar sporadic.

La noapte, vântul va prinde putere în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, iar pe creste se vor depăși viteze de 50…60 km/h. Temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Marți vremea se strică și temperaturile încep să scadă. După prânz, atmosfera devine instabilă și o să plouă în majoritatea masivelor.

Miercuri vor fi înnorări și ploi locale dar zărim și soarele pe parcursul zilei. Temperaturile vor continua să scadă.

Joi ploile vor veni pe zone extinse cu fenomene electrice, e posibil să fie și grindina și se vor strânge cantități mai însemnate de apă.

Vremea la mare

Pe litoral se anunță încă o zi frumoasă, cu cer senin și un vânt mai insistent iar acum dimineața este și puțină ceață.

Pe plajă se vor înregistra temperaturi de până la 30 de grade iar apa mării va avea 25-26 de grade.

Marți avem încă o zi caldă și însorită iar temperaturile se mențin neschimbate.

Miercuri cerul va fi curat și vântul mai insistent. Se mai încălzește și maximele vor ajunge până la 30 de grade iar apa mării va avea tot 26 de grade.

Joi în orele dimineții e posibil să apară ceața însă peste zi atmosfera va fi însorită și foarte caldă. Pe plajă se ating chiar și 33 de grade Celsius iar apa mării va avea tot 26 de grade.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here