Măsura purtării măştii în spaţiile deschise aglomerate, prelungită într-un oraș. Ce categorii de persoane sunt exceptate

Purtarea măştii de protecție de către persoanele aflate în spații deschise aglomerate va continua să fie obligatorie pe întreg teritoriul județului Iași, potrivit 24-ore.ro.

Există, însă, mai multe categorii de persoane pentru care purtarea măştii nu este obligatorie. Este vorba despre persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, cele care desfășoară activități sportive, cele care se deplasează cu mijloace de transport proprii (maşină, bicicletă, trotinetă etc.), cele care desfășoară activități în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de cinci ani, se arată într-o hotărâre aprobată luni, 31 august, de membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

„Această decizie are scopul de a ne responsabiliza cu privire la o măsură simplă: să purtăm corect masca de protecție. Decizia vine și în urma analizei făcute de autoritățile care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS- CoV-2 la nivelul județului Iași și am considerat necesară prelungirea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. Reluăm apelul ca cetățenii județului Iași să sprijine autoritățile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieți ale conaționalilor noștri. Nu avem de făcut decât să purtăm corect masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini și să fim atenți la distanțarea fizică dintre persoane”, a declarat prefectul Marian Grigoraș, preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here