Regulile pentru începerea şcolilor: Nu va mai exista declarația pe propria răspundere. Scenariile luate în calcul

Sursa foto: b1.ro

Ministrul Educaţiei şi cel al Sănătăţii au anunţat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă regulile pentru începerea şcolilor. 

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a anunţat că acest an şcolar vine cu noi provocări. Ea a declarat că profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce priveşte modalitate de predare din timpul suspendării cursurilor şi pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificarea calendaristica anterior suspendării, ce s-a predat în timpul suspendării cursurilor şi ceea ce a reţinut elevul din această perioadă.

De asemenea, Anisie a anunţat că va fi activat un portal în care părinţii şi elevii să găsească toate informaţiile necesare referitoare la anul şcolar.

La rândul său, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru, a declarat că autorităţile au plecat de la premisa că toţi suntem de acord că procesul de învăţământ trebuie să înceapă, reluând informaţia conform cărora INSP va face publică evaluzarea cu privire la situaţia epidemiologică în fiecare judeţ.

Sinteza declarațiilor ministrului Educației Moica Anisie:

– Am elaborat ghiduri metodologice, orgnizate pe fiecare nivel. Ghiduri pentru educație timpurie, pentru învățământ preșcolar, universitar sau special.

– Aceste repere metodologice vin în sprijinul cadrelor didactive. profesorii vor putea reduce decalajele privind modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Pot face o analiză referitore la ceea ce aveau în planificarea calendaristică înainte de suspendarea cursurilor.

– Comisia de tăiat hârtii de la Ministerul Educației a propus reducerea acestui număr de hârtii și iată că se realizează.

– Au fost realizate filmări pentru proiectul pe care Ministerul îl are cu Televiziunea Română. Este vorba despre Tele Școala, lecții pentru clasele a 8- și a 12-a.

 Am decis să continuăm să facem săptămânal teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele naționale.

 Vom deschide un portal de informare dedicat părinților educațiacontinua.edu.ro unde toți cei interesați vor găsi informațiile necesare pentru acest an școlar care începe astăzi.

– Am decis să deschid o linie Tel verde la Ministerul Educației, dedicată răspunsurilor adresate de către părinți și elevi, iar pentru directorii de unități de învățământ care doresc să acceseze fonduri europene voi deschide o altă linie Tel Verde.

– Toți își doresc să revină la școală în condiții de siguranță. Educația trebuie să continue în orice condiții. Urez tuturor un an școlar cu rezultate.

Sinteza declarațiilor ministrul Sănătății, Nelu Tătaru:

– Sunt aceleași precauții: distanțarea, masca de protecție.

– Pe 7 septembrie, Insitutul Național de Sănătate Publică va face evaluarea fiecărei unități teritoriale, în funcție de care se va face deschiderea anului școlar. Pe 10 septembrie, Consiliul de Administrație vor prezent DSP-urilor si Inspectoratelor Școlare scenariul pe care s-au hotărât să înceapă anul școlar. 

– Scenariul 1 este distanțarea. La fel, condițiile în care există circuite în școli, de la intrarea în curte până la intrarea în școală. Dacă urmărim evoluția în timp, vedem că se propun măsuri similare celor propuse astăzi. Nu va mai exista acea declarație pe proprie răspundere a părinților.

– Copiii de la grădințe nu vor purta mască. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here