BAC sesiunea de toamnă: Rata de promovare este de peste 32% la nivelul județului Olt

La nivelul județului Olt, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat este de 32.30%, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Olt.

Procentul este în scădere față sesiunea august-septembrie a anului trecut (32.38%).

Din totalul candidaților promovați (208), 137 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 71 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Rata de succes pentru promoția 2019 – 2020 este de 37.33%.

În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este de 25.63%.

La probele scrise s-au prezentat 644 de candidaţi din cei 852 de candidaţi înscrişi.

Niciun candidat nu a fost eliminat, potivit datelor comunicate de către Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Olt.

„Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi”, mai arată sursa citată.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul orar
14:00 – 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here