Cadrele didactice ar putea primi un bonus de 500 de euro, pe modelul medicilor. Sindicatele cer laptopuri şi măşti

Profesorii și personalul auxiliar din învățământ ar putea primi bonus de 500 de euro, pe modelul medicilor, pentru că vor fi expuși în lupta cu pandemia, spune liderul deputaților PSD, Alfred Simonis. El precizează că social-democrații vor propune o inițiativă în Parlament. Pe de altă parte, sindicatele cer laptopuri şi măşti.

După exemplul recompenselor de risc, pentru cadrele din Sănătate, PSD a gândit un sistem asemănător de recompensare și pentru profesori: 2.500 de lei bonus, lunar, pentru cadrele din învățământ, pe motiv că și acestea vor fi expuse unui risc crescut de infectare cu noul coronavirus.

“Încercăm să facem ceea ce s-a făcut pentru doctorii din România, pentru medici și pentru personalul auxiliar. Așa cum știți, începe școala și dascălii, profesorii și personalul auxiliar vor fi implicați în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși. Vom gândi o inițiativă pe care o depunem mâine, poimâine cel târziu, prin care și profesorii să beneficieze de același tip de bonus, anume echivalentul a 500 de euro, 2500 de lei, pentru că sunt extrem de expuși în această perioadă de deschidere a școlilor”, anunță Alfred Simonis.

El spune că social-democrații nu au decis dacă prevederea va fi inclusă în rectificarea bugetară sau va fi inițiativă distinctă.”O să găsim mecanismul să nu pice în sarcina autorităților locale. (…) E important să fie motivați și recompensați”, mai spune liderul deputaților PSD.

Sindicatele din învățămâtul preuniversitar din Gorj solicită măști de protecție și laptopuri pentru profesori înainte de începerea anului școlar. Constantin Huică, președintele Uniunii Județene a Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj, a declarat că angajatorul este obligat să asigure echipament de protecție și de lucru pentru angajați, dar și pentru elevi, având în vedere că învățământul este gratuit. Potrivit lui Constantin Huică, sunt familii unde va fi nevoie și de 4 laptopuri sau tablete pentru desfășurarea cursurilor online, dacă va exista această situație.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here