Gospodărie atacată de urs. Două animale au fost ucise şi o anexă a fost distrusă

O gospodărie din Bistriţa Năsăud a fost atacată, miercuri noapte, de un urs. Acesta a ucis două animale şi a distrus o anexă a locuinţei.

Incidentul a avut loc în satul Cuşma, comuna Livezile. Proprietara gospodăriei a cerut ajutorul autorităţilor.

„Spre locul indicat a pornit imediat un echipaj de jandarmi. Între timp au fost anunţaţi reprezentanţi ai Primăriei Livezile, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii Forestiere, Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, precum şi ai Ocolului Silvic Bistriţa. Pe lângă echipajul de jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Bistriţa, a ajuns la faţa locului şi viceprimarul comunei Livezile. Împreună au constatat că ursul a produs pagube materiale – a omorât doi porci, a avariat o anexă gospodărească – şi a plecat din zonă”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii Primăriei Livezile au întocmit, în cursul dimineţii de joi, adresa către Comisia de constatare şi evaluare a pagubelor, care urmează să stabilească exact daunele.

Localitatea Cuşma este situată la poalele Munţilor Călimani, într-o zonă cunoscută pentru numărul mare de urşi bruni.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here