Un nou focar de COVID-19 la un cămin pentru persoane vârstnice. Anunțul DSP

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud a depistat un focar de COVID-19 la un cămin pentru persoane vârstnice din satul Cuşma, comuna Livezile, unde au fost confirmate şapte cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În ultimele două zile, la centrul rezidenţial pentru vârstnici s-au confirmat două cazuri de COVID-19, la o infirmieră şi la unul dintre beneficiari, a declarant Anca Andrițoiu, directorul instituției.

În urma testării întregului personal (18 angajaţi) şi a celor 38 de beneficiari, numărul cazurilor confirmate a crescut la şapte: şase beneficiari şi infirmiera, fiind declarat focar.

Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice “Sfinţii Ioachim şi Ana” din localitatea Cuşma funcţionează în cadrul Asociaţiei “Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistriţa-Năsăud, şi este cel de-al doilea centru administrat de această asociaţie unde este depistat un focar de COVID-19, după cel din comuna Maieru (24 de persoane infectate, dintre care cinci au decedat), şi al treilea de acest tip din judeţ.

Potrivit directorului DSP Bistriţa-Năsăud, ultima testare a personalului şi a beneficiarilor din căminul de la Cuşma a avut loc pe 23 august, când rezultatele testelor au fost negative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here