A semnat și a anunțat că își donează tot salariul. Gestul superb al unui veteran: “Joc doar pentru bonusuri”

Vedad Ibisevic (36 de ani) a semnat, miercuri, un contract valabil pentru următorul sezon cu Schalke 04, iar la scurt timp a făcut un anunț referitor la salariul său.

Atacantul bosniac joacă din 2006 în Germania și, în ciuda faptului că a ajuns recent la 36 de ani, a spus că își dorește să rămână la cel mai înalt nivel, astfel că nu banii sunt cei care îl motivează.

Publicația Kicker anunțase inițial că Ibisevic va încasa un salariu anual de doar 100.000 de euro, însă atacantul a dezmințit informația, spunând că a acceptat o sumă chiar mai mică, având în vedere probleme financiare cu care se confruntă clubul. În plus, tot salariul va merge către o organizație caritabilă din Germania.

“Schalke se află într-o situație financiară dificilă, dar nu mă deranjează, având în vedere că nu am venit să câștig bani, ci să joc în Bundesliga.

Am decis să nu primesc salariul de bază, astfel că îi voi dona unor organizații caritabile și voi juca doar pentru bonusuri”, a declarat Ibisevic.

Jochen Schneider, directorul sportiv al clubului, a lăudat gestul lui Ibisevic: “E un lucru extraordinar. Poți doar să-ți scoți pălăria în fața lui Vedad și a atitudinii sale”.

Ibisevic și-a început cariera în Elveția, la FC Baden, iar ulterior a jucat în SUA, la SLU Billikens și Fire Premier. A urmat experiența din Franța, de la PSG și Dijon, iar în 2006 a făcut pasul în Germania, unde a jucat pentru echipe precum Alemannia Aachen, Hoffenheim, Stuttgart, Hertha și, acum, Schalke 04.

  • 127 de goluri a reușit Ibisevic în cele 340 de meciuri din Bundesliga
  • 83 de meciuri și 28 de goluri are Ibisevic la naționala Bosniei și Herțegovinei

Sursa: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here