Apare o nouă molimă! Va fi mai gravă decât coronavirusul. Ce spun specialiștii

Avertisment teribil al specialiștilor. În plină pandemie de coronavirus, aceștia vin cu cele mai proaste vești. Trebuie să ne obișnuim cu epidemiile la nivel planetar. Vor apărea pe bandă rulantă. Anunțul a fost făcut de la cel mai înalt nivel. Este un adevărat dezastru planetar.

Pandemia de coronavirus a făcut prăpăd pe toată planeta. Aproape un milion de oameni au decedat din cauza COVID-19. Se pare însă că acesta este doar începutul. Specialiștii vin cu cea mai proastă veste.

Apare o nouă molimă!

Omenirea a intrat în era pandemiei. O spune infecționistul american, Anthony Fauci, dar și alți experți din lumea medicinei. Răspândirea noului coronavirus este doar prima dintr-o serie de epidemii care vor veni în ritm accelerat.

Într-un raport pe luna august din jurnalul Cell, Fauci și epidemiologul David Morens, parte a Institutului Național pentru Boli Infecțioase și Alergii, prevăd o rată de accelerare a pandemiilor în anii ce vor urma. Totul se întâmplă din cauza defrișărilor, aglomerării urbane, și a piețelor umede în care se vinde vânat.

Vom asista la degradarea continuă a mediului la nivel mondial. “Nu am o bilă de cristal, însă ceea ce vedem arată foarte mult ca o accelerare a pandemiilor”, a declarat Morens, conform buzzfeednews.com.

Aceste boli apar din ce în ce mai mult, fie din amenințări mai vechi, precum virusul West Nile sau bacterii rezistente la antibiotice, fie sar de la animale sălbatice la oameni, notabile fiind coronavirusurile mortale – SARS, MERS iar acum SARS-CoV-2. Abordarea clasică de răspuns la fiecare epidemie, cu declarații de urgență, urmate de injecții de finanțe, trebuie să se transforme într-o schimbare mai largă a modului în care oamenii trăiesc pentru a împiedica maladia, decesele, și haosul acestor pandemii, argumentează Morens și Fauci.

“Dovezile sugerează că SARS, MERS și COVID-19 sunt doar ultimele exemple dintr-un val de coronavirusuri și alte apariții care vor veni”, concluzionează experții în raportul lor.

Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus se apropie de 26 de milioane la nivel mondial, iar decesele depășesc numărul de 850.000.

În ultimii 17 ani, trei coronavirusuri au apărut la oameni, după mai mult de un secol fără niciunul nou. A existat de asemenea o explozie de focare de Ebola aproape în continuu în ultimii șase ani, o pandemie a virusului Zika, provenit de la țânțari, și răspândirea globală a febrei hemoragice dengue, care este de asemenea mortală. Acest lucru arată mai mult decât o coincidență, spune el.

„Se pare că aceste pandemii sunt o tendință în creștere și pare că se vor întâmpla mai des, este un fapt”, a spus expertul în apariția bolilor, Nikos Vasilakis, de la secția medicală din Galveston a Universității din Texas. “Nu cred că poate fi evitată. Însă poate fi prevenită”.

Există o arie largă a bolilor, pe lângă coronavirusuri, care au un potențial pandemic la fel de mare precum cea de acum, au declarat, pentru BuzzFeed News, experți precum Gregory Gray de la Institutul de Sănătate Globală Duke. Ei includ bolile care cauzează “răceli mortale”, maladii provenite de la țânțari, paralitici din cauza poliomelitei și gripa. O gripă aviară care sare de la păsări domestice în China a fost pandemia așteptată în ultimii zece ani de experții în boli infecțioase.

“Sunt mult mai multe virusuri acolo de unde a venit COVID-19”, a spus Andy Dobson, biolog specializat în evoluționism, de la Princeton, pentru BuzzFeed News. Într-un document din iulie. citat de către infecționiștii americani, Dobson și colegii săi estimează costul încetării comerțului cu vânat în China la 19,4 miliarde de dolari iar cel pentru expunerea limitată a oamenilor la animalele sălbatice purtătoare de virus la mai puțin de 12 miliarde de dolari. Aceste sume vin în contrast cu costul minim estimat al pagubelor cauzate de pandemia de COVID-19 – 5 trilioane de dolari.

“Avem nevoie de reduceri masive în rata degradării mediului, atât în cazul pădurilor tropicale cât și a comerțului oribil cu animale sălbatice, în caz contrar cușca patogenilor emergenți este larg deschisă”, a spus Dobson.

Acesta a fost completat de către celălalt specialist“Nu putem prezice apariția vreunei pandemii, și este posibil ca această tendință pur și simplu să dispară. Însă nu aș paria pe asta”, a afirmat Morens, conform sursei citate.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here