Zeci de elevi din Olt care picaseră Bac-ul de toamnă au promovat examenul după soluționarea contestațiilor. Rezultatele finale, AICI

Sursa foto: digi24.ro

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 36.02%, în creștere cu aproape un procent, în raport cu sesiunea august-septembrie 2019 (34.50%), și cu peste trei procente față de rezultatele inițiale. Zeci de elevi care picaseră au promovat examenul maturității după soluționarea contestațiilor.

Comparativ cu rata de promovare generată de rezultatele inițiale (32.30%) se constată o majorare de 3,72%, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Mirela Paraschiv.

24 de elevi care picaseră după primele rezultate au promovat examenul maturității după soluționarea contestațiilor.

„232 de candidați (cu 24 mai mulți, față de prima afișare a rezultatelor) au promovat examenul în această sesiune. Dintre aceștia, 149 de candidați provin din promoția curentă, iar 83 de candidați provin din promoțiile anterioare”, se arată într-un comunicat al ISU Olt.

Rata de succes pentru promoția din anul școlar 2019 – 2020 a crescut la 36,02% (de la 32,30% – înainte de contestații), în timp ce pentru promoțiile anterioare, ponderea candidaților promovați este de 29.96% (25.63% înainte de soluționarea contestațiilor).

Au fost depuse 180 de contestații (12.482 în 2020), defalcate astfel: proba E)a) – 31, proba E)b) – 0, proba E)c) – 93 și proba E)d) – 56. În cazul a 167 de lucrări, notele au fost modificate (prin creștere sau micșorare).

S-au prezentat 644 de candidați din totalul celor 852 de candidați înscriși. Nu au existat candidați eliminați din cauza unor fraude sau tentative de fraudă.

Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.

Rezultatele finale au fost afișate astăzi, 5 septembrie, la ora 10:00, în centrele de examen și pe pagina web dedicată. La fel ca în prima sesiune, rezultatele pot fi accesate în baza unui cod furnizat fiecărui candidat, datele personale fiind anonimizate, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Rezultatele finale pe județul Olt pot fi consultate AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here